Byggetilladelsen er i hus. Efter en lang række forklaringer, spørgsmål og flere forklaringer lykkedes det også at få forsikret byggeriet og halmhuset. Og om lidt er vores finansiering (7-9-13) også helt på plads.
Tilbage står vi så næsten helt uden forhindringer. Altså, udover at bygge selve huset. Der er efterhånden mange idéer og visioner med det hus.
1 er at få tag over hovedet og kunne holde varmen. Egentlig et meget jordnært og relevant ønske.
2 er at opføre et hus i materialer, der er sunde for os at bo i og let på CO2-vægten. Vi snakker halm, ler, træ og minimale mængder beton. Tæthed i byggeriet, så det smarte hus ikke ender med at koste miljøet en bondegård i driften og opvarmningen af det.
3 er at få et hus, der bruger regnvand til vaskemaskinen, et toilet, der ikke bruger drikkevand og med solceller til opvarmning og el.
4 er at vise, at to nybegyndere kan bygge et hus selv (med kyndig vejledning, bevares). Et hus, der er billigt og derfor ikke kommer til at tynge vores økonomi mange år fremad. Et hus, der giver os frihed.
Læg mærke til nr. 4… Den er vigtig, og lidt skræmmende. For kan vi?
Vi er ret sikre på, at vi kan, men der er stort set ikke nogle af de her ting, som vi har prøvet før. Bare sådan noget som at sætte galger til huset op, som jeg fortalte om i sidste indlæg… Det kan man åbenbart godt fucke up! Jeg havde ligeså fint gravet dem langt ned i jorden. Vores konsulent kom ud, hev i en af snorene og ad bøjede galgen en del. Det var en ommer – de stolper skulle bankes ned, ikke graves. Sådan nogle ting gør, at jeg er meget påpasselig og forsigtig, når vi skal lave noget med byggeriet. Men en af vores andre kloge rådgivere har sagt, at man ikke skal være bange for at lave fejl. Det er vitterligt bare at gå i gang og gøre sig sine erfaringer, og spørge sig til råds fra klog(ere) folk. For at banke på nogle pæle frem for at grave var jo ikke noget problem, man skulle bare lige vide det…